середа, 14 квітня 2021 р.

 

15.04.2021

Дизайн і технології

 Тема. Створюємо композицію з ґудзиків

1. Загадка.

 

Лісом в темряві літає,

«Ху-гу, ху-гу», – промовляє.

Велетенська голова.

Здогадались? Це …(Сова)

 


Сьогодні ми з вами спробуємо виготовити лісового дивовижного птаха.

2.Бесіда

Сова – символ навчання і мудрості, супутник богині Афіни. Саме сови найчастіше зустрічаються на грецьких монетах.

Сова – дивовижний птах: таємничий, красивий і незвичайний.

Сова відрізняється своїми великими вухами і очима, незвичайним дзьобом, пухнастим пір’ям і плоским обличчям. Крім цього, вона видає кумедні звуки. Живуть ці особини частіше самотньо, але іноді вони збираються в зграї, які називають «парламент».

Сова – хижий птах. Харчується переважно ссавцями, невеликими птахами, рептиліями і комахами. Сови, як і інші птахи, не можуть жувати, бо у них немає зубів. Вони ковтають їжу цілком.

Сова – єдиний птах в природі, вуха якої складаються тільки з складок шкіри. До того ж, вуха розташовані несиметрично. Це дозволяє найбільш точно визначити напрям джерела звуку, а точність визначення звуку феноменальна – близько одного градуса по горизонталі і вертикалі. Далеко не всі особини, всупереч стереотипам, ведуть нічний спосіб життя. Деякі види полюють і не сплять вдень, деякі, як карликові сови, проявляють активність вранці або на заході. Живуть ці птахи в різних місцях, майже у всіх регіонах земної кулі, крім більшої частини Гренландії, Антарктиди і декількох віддалених островів. Частина сов перелітні птахи, частина – осілі. Своїх гнізд вони не будують, селяться часто в нішах скель, дуплах, старих гніздах хижих птахів. Яйця у них круглі, глянцеві і чисто-білого кольору. Пташенята, як часто це буває у птахів, з’являються на світ безпомічними і сліпими, з білим пухом, який з часом замінюється на пухове оперення, а лише потім на пір’я.

Сови дійсно нікого не залишають байдужими. Їх незвичайний вигляд, «голос» і поведінка завжди привертатимуть увагу людей. Ось такі вони – незвичайні і дивовижні істоти!

 

3.Виготовлення композиції (можна виготовити з інших матеріалів - за вашим бажанням)

 


 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар