четвер, 21 травня 2020 р.


22.05.2020
Математика
Тема. Послідовне додавання трьох чисел.

1. Хвилинка каліграфії










Прописати рядок цифри 8, пригадати склад числа 8

2. Обчисли та розфарбуй




























3. Робота в зошиті-посібнику
Завдання 19 стор. 37
Під час розв’язання задачі, запропонованої в цьому завданні, виникає необхідність додавати три числа. Важливість цього завдання полягає в тому, що під час додавання будь-якої кількості чисел насправді завжди спочатку знаходиться сума двох чисел, а потім до отриманого результату додається наступне і т.д. У запису це можна показати за допомогою дужок, які означають, що певний математичний вираз заміняється своїм значенням. За допомогою дужок можна показати, які саме частини поєднуються (завдання в). У запису суми кількох чисел (а тут ідеться лише про суму) дужки можуть і не стояти, але, виконуючи обчислення, ми все одно послідовно обчислюємо суми пар доданків. Висновок, зроблений у результаті виконання цього завдання, є підготовкою до формулювання сполучного закону додавання.

 Завдання 20 стор. 40 
 У цьому завданні потрібно записати формули, які відображають (відповідно до схем), як під час додавання трьох доданків утворюється два. 

Завдання 21 стор.21
 Під час виконання цього завдання треба побудувати схеми відповідно до заданих буквених виразів та за допомогою схем переконатися, що всі три вирази мають однакові значення. На кресленні на числовій прямій відкладені по черзі всі три числа. Спочатку додаються два з них, а потім до результату додається третє. Виходить, що ми завжди додаємо тільки два числа. Треба з’ясувати, як це можна записати.


Немає коментарів:

Дописати коментар