неділю, 26 квітня 2020 р.


27.04.2020
Математика
Тема. Залежність результату вимірювання величини від міри. Відношення між пароючисел, парою величин і парою мір.

1. Від попереднього завдання 4 клітинки і виконати завдання








2. Робота в зошиті-посібнику












Завдання 51 стор. 60 
 У цьому завданні обговорюється те ж саме питання про залежність результату вимірювання тієї самої величини від вибраної міри для випадку, коли міра не є одиничним предметом, а складається з кількох однакових предметів (кубиків). Після виконання завдання можна запитати, чи всі можливі міри були використані. Якщо знайдуться ще зручні міри, покажіть їх на кресленні.


Завдання 52 стор.62
 Більш складне завдання. За заданою величиною і результатами вимірювання, заданими формулою, потрібно відновити міру. У дітей немає іншого способу відновлення міри, крім практичного добору міри. Не треба пропонувати дітям виконувати «ділення» (6 : 2; 6 : 3; 6 : 1). 

Завдання 53 стор.63 
 Під час виконання цього завдання треба з’ясувати, що якщо відоме відношення (більше-менше) між числами – результатами вимірювання різних величин, то це не означає, що відношення між величинами таке саме. Усе залежить від міри. Треба розглянути різні варіанти відношень між величинами. Якщо в дітей не буде таких пропозицій, то можна запропонувати їх від імені Буратіно, Мальвіни та П’єро. 
(Підказка для батьків)




Немає коментарів:

Дописати коментар