понеділок, 27 квітня 2020 р.


28.04.2020
Математика
Тема. Відношення між парою чисел, парою величин і парою мір. Неможливість установити відношення величин за заданим відношенням результатів вимірювання без зазначення відношення між мірами.

1. Від попереднього завдання в робочому зошиті відступити 4 клітинки і виконати завдання. Цифри дописувати до кінця рядочка, не змінюючи послідовності. Цифри не повинні виходити за межі клітинки.




















2. Виконати обчислення



3. Робота в зошиті-посібнику











Завдання 54 стор.63

 Пункт а. У цьому завданні задані міри k і m і формули. Дітям потрібоно побудувати величини і за кресленням записати відношення між ними (В < С). Потім потрібно порівняти відношення між числами (4 > 3). Виявляється, що більшому числу відповідає менша величина. Діти можуть встановити це, просто дивлячись на побудовані відрізки. 

Пункти б і в. Для тієї ж пари чисел будуються ще дві пари величин. У одному випадку величини рівні (пункт б), а в іншому – меншому числу відповідає менша величина (пункт в).
 Висновок: одному відношенню між числами можуть відповідати різні відношення між величинами. Це залежить від вибраних мір.

Завдання 55-56 стор. 65 
У цих завданнях, аналогічно до попереднього № 54, досліджується відношення між величинами та числами, які отримали під час вимірювання цих величин. 



Немає коментарів:

Дописати коментар